Veleposlaništvo RS Berlin /Novice /
26.11.2018  

Svečana otvoritev Častnega konzulata RS v Spodnji Saški s sedežem v Hannovru

V Hannovru je 23.11.2018 potekala svečana otvoritev Konzulata RS v Spodnje Saški s sedežem v Hannovru, ki ga vodi Častni konzul RS dr. Dirk Stenkamp, predsednik uprave podjetja Tüv Nord. S Konzulatom v Hannovru v Nemčiji tako deluje že pet konzulatov RS s častni konzuli na čelu.

Osrednji govornik na otvoritveni slovesnosti je bil Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo. V svojem nagovoru je predstavil Slovenijo, njeno inovativnost, prodornost in izvozno uspešnost.

Ostali slavnostni govorniki na svečani otvoritvi konzulata so bili še Franc But, veleposlanik RS v Nemčiji, Stefan Muhle, državni sekretar na ministrstvu Spodnje Saške za gospodarstvo, delo, promet in digitalizacijo, Iztok Grmek, vodja Oddelka za gospodarsko sodelovanje I ter ČK RS dr. Dirk Stenkamp (zaključna beseda). Nagovorom je sledil sprejem s slovenskimi dobrotami, ki sta ga sofinancirala Slovenska turistična organizacija in veleposlaništvo RS v Berlinu. Program svečane otvoritve konzulata RS v Hannovru je obogatil tudi doprinos Slovenskega kulturnega centra v Berlinu s nastopom Izidorja Erazma Grafenauerja, slovenskega kitarista.

Svečane slovesnosti otvoritve konzulata RS v Spodnje Saški s sedežem v Hannovru so se udeležili številni povabljenci, med katerimi so izstopali zlasti predstavniki uspešnih nemških koncernov, svojo podporo na svečani otvoritvi konzulata, pa je svojo udeležbo izrazil tudi Thomas Hermann, župan mesta Hannover.