Veleposlaništvo RS Berlin /Novice /
06.11.2020  

Predvidena nova pravila za prihode iz rizičnih območij v Nemčijo

Berlin, 6.11.2020 – Predvidoma 8.11.2020 bodo začela za potnike, ki v Nemčijo prihajajo iz rizičnih območij, veljati spremenjena pravila glede karantene in prijave prihoda.

Nemške oblasti so napovedale spremembe pravil glede obvezne karantene in obvezne prijave prihoda za potnike, ki v Nemčijo prihajajo iz rizičnih območij ali so se na rizičnem območju zadrževale kadarkoli v 10 dneh pred vstopom v Nemčijo. Trenutno kot rizično območje velja tudi celotna Slovenija.

Potniki, ki pripotujejo iz tujine in so se v 10 dneh pred vstopom v Nemčijo zadrževali na rizičnem območju, so po vstopu v Nemčijo dolžni nemudoma umakniti v domačo karanteno in v njej ostati 10 dni.

Potniki so se prav tako dolžni neposredno po prihodu javiti pristojnim zdravstvenim oblastem glede karantenske obveznosti. Sledila bo tudi digitalna prijava prihoda, ki bo dostopna na spletni strani https://www.einreiseanmeldung.de/.

Spremenjena pravila bodo začela veljati po tem ko bodo vse zvezne dežele sprejele nove odloke o karanteni, predvidoma bodo začela veljati 8.11. 2020.

Konkretna pravila o obvezni karanteni, prijavi prihoda iz rizičnega območja in o kaznih za nespoštovanje pravil določajo posamezne zvezne dežele. Svetujemo vam, da se pred potovanjem v Nemčijo o konkretno veljavnih ukrepih pozanimate na spletnih straneh zvezne dežele, kamor potujete.