Veleposlaništvo RS Berlin /Novice /
08.12.2009  

Učenci OŠ Franceta Bevka iz Tolmina okrasili slovensko jelko v Düsseldorfu

UNICEF je v nemškem mestu Düsseldorf že 11. leto zapored izvedel odmeven projekt »Unicefov mednarodni božič«. V okviru projekta so učenci 12. držav iz celega sveta pripravili okraske za eno izmed božičnih jelk, ki bodo do 21. decembra razstavljene v stavbi Dresdner Banke, na glavni ulici v Düsseldorfu. Pred božičem bo UNICEF božične jelke podaril domovom za pomoč otrokom in mladostnikom, ter domovom za starejše občane v regiji. Slovenska jelka bo tako razveselila otroke in mladostnike v domu v Hildnu. Razstavo božičnih jelk je v petek, 4. decembra otvorila Dr. Strack-Zimmermann, županja mesta Düsseldorf.

Okraske za slovensko božično jelko so pripravili učenci OŠ Franceta Bevka iz Tolmina. Pod mentorstvom učitelja likovnega pouka Lucijana Lavrenčiča so oblikovali okraske iz voska v obliki belih rož. Okraski so povsem ekološki, sej so iz organskega materiala, oblikovali pa so jih tako, da so uporabili dna odpadnih plastenk, v katera so nalili vosek.

Pri transportu okraskov v Düsseldorf in komunikaciji z organizatorji projekta je sodelovalo Veleposlaništvo RS v Berlinu.