Veleposlaništvo RS Berlin /Novice /
02.12.2016  

Spomini v Nemčiji živečih Slovencev na osamosvajanje Slovenije v letu 1991 in priznanje Republike Slovenije s strani Zvezne Republike Nemčije

Veleposlaništvo Republike Slovenije v Berlinu prijazno prosi v Nemčiji živeče rojake, da veleposlaništvu posredujejo osebne zgodbe in pričevanja v zvezi z dogodki v Nemčiji, ki so zaznamovali osamosvajanje Slovenije v letu 1991.

Zelo bomo veseli tudi vseh slikovnih materialov, shranjenih časopisnih člankov in drugih materialov, ki pričajo o osamosvojitvi in o priznanju Republike Slovenije s strani Zvezne Republike Nemčije in  o vzpostavitvi diplomatskih odnosov med državama.

Gradivo, ki ga bomo zbrali z vašo pomočjo, bomo uporabili za obeležitev 25. obletnice vzpostavitve diplomatskih odnosov med Republiko Slovenijo in Zvezno Republiko Nemčijo.

Vaši spomini na tiste dni bodo pomembno prispevali k temu, da bomo s skupnimi močmi primerno obeležili osamosvojitev Republike Slovenije leta 1991.

Veseli bomo, če nam boste prispevke posredovali do najkasneje 19. decembra 2016 na elektronski naslov sloembassy.berlin(at)gov.si ali po pošti na: Botschaft der Republik Slowenien, Hausvogteiplatz 3-4, 10117 Berlin.