Veleposlaništvo RS Berlin /april 2019, Tine Grgurovič /

Tine Grgurovič, skladatelj, pianist in glasbeni producent

Bowrain

Bowrain, rojen leta 1983 v Ljubljani, je sodobni skladatelj, pianist in glasbeni producent. Leta 2014 je izdal prvenec Far Out, ki ga je posnel v Amsterdamu. Album je predstavil v amsterdamskem klubu Sugarfactory. Sledili so številni nastopi ob glasbenikih, kot so LAMB, Fennesz, Perera Elsewhere, Garden City Movement. Do sedaj je izdal več singlov, 3 studijske albume in EP. Njegov zadnji album Distracted je bil izdan jeseni 2017 pri ljubljanski založbi Kapa Records. 

Zadnje čase je nastopal na festivalu Eurosonic Noorderslaag na Nizozemskem, Tallin Music Week v Estoniji, projektu Nilsa Frahma Piano Day Ljubljana v Sloveniji in v Trstu, Westway Lab Festivalu na Portugalskem, Goethejevem inštitutu v Amsterdamu, festivalu MENT Ljubljana v Sloveniji, četrti Evropski jazz konferenci v Sloveniji, Jazz Festivalu Ljubljana in festivalu Walk and Talk Azores na Portugalskem.

Bowrain je kot skladatelj sodeloval pri številnih projektih s področja vizualne in uprizoritvene umetnosti ter teatra. Svojo glasbo je izvajal v Moderni galeriji v Sloveniji, v teatru Het Veem na Nizozemskem, v umetniškem centru De Appel na Nizozemskem, v Melkwegu na Nizozemskem, na grafičnem bienalu v Sloveniji, na Beneškem bienalu v Italiji, v londonskem Friezu, v Uferstudios v Nemčiji, v umetniškem centru Pioneer Works v ZDA in galeriji Kustera Projects Red Hook v ZDA.

(Foto: Tjaša Gnezda)

 

http://www.bowrain.org/

https://soundcloud.com/bowrainsound