Veleposlaništvo RS Berlin /marec 2016, Maja Dekleva Lapajne /

MAJA DEKLEVA LAPAJNE, REŽISERKA, IGRALKA IN AVTORICA

Maja Dekleva Lapajne bo v tem času nastopila na berlinskem Festival Impro, ki je največji festival improvizacijskega gledališča v Evropi in eden najbolj vplivnih v svetovnem merilu. Festival se usmerja tako na predstavitev najbolj uveljavljenih gledaliških skupin, kot tudi na še neodkrite potenciale ter na razvijanje novih predstav v okviru izbranih mednarodnih zasedb. Festival prav tako ponuja številne delavnice z različnih področij odrskih umetnosti, poučujejo pa jih tako domači kot tuji povabljeni pedagogi. S širokim spektrom prireditev na najrazličnejših lokacijah (Ratibor Theater, Kunstfabrik Schlot, Theater am Kurfürstendamm, Bühnenrausch, English Theatre Berlin, Mehringhoftheater…) vsako leto privabi številno in zvesto občinstvo ter uživa izredno dober medijski odziv.

Na festivalu bo gostovala v treh vlogah, in sicer: kot režiserka in avtorica projekta Meta impro, ki bo na sporedu 18. marca ob 20.30 v gledališču Ratibor Theater, kot  performerka v festivalskih produkcijah in kot pedagoginja v okviru programa BIF Days. Poleg vsega bo vodila tridnevno delavnico za mednarodne improvizacijske umetnike z naslovom Poigravanje z mejo med performerji in gledalci.

Na festivalu pa si bo ogledala tudi dela drugih umetnikov in se udeleževala diskusij in druženj, saj je ogledovanje predstav in spoznavanje umetnikov zanjo še posebnega pomena, saj v Ljubljani deluje tudi kot umetniška vodja mednarodnega festivala Goli oder.(Foto:Urška Boljkovac)